Khamis, 19 Januari 2012

.......YanG ORang Tak Tahu......

Assalamualikum.........

entah apa yang mama pk kan.... sedang mama nak siapkan laporankan... tel mama berbunyi.   Perkara yang mama dah agak, dari seseorang yang mama hormat.. mengenai seseorang yang mama sayangi........(bukan babah ok...perasan... :)......so... Laporan Tergendala..... fikiran pun melayang.....

Mama nak story tentang mama.....eiiii malu la.. mama kan pemalu.....hua hua hua....

ok serius..... sebenarnya mama nie... keras kepala... dari kecik.... sekolah rendah... sekolah menengah.... universiti.....dan bekerja.... tapi sesudah mama dapat ALIF semua berubah......

mama keras pala....hahaha... caya tak....mama pernah.....

1.  kena campak kedalam kolah mandi oleh ayah mama sebab lari dari sekolah.....hebat tak....

2.  mama pernah berjahit di kepala sebab jatuh dekat tembok masa tengah men....ninja2... tak nangis masa kena jahit hidup.

3.  kena sebat dengan penyangkut baju tue makanan mama.......

4.  setiap kali mengaji... tudung mama yang cantik akan senget... sbb imam mail (masjid dalam) sll tunjal pala mama.....

5.  mama pernah tumbuk adik mama sampai berdarah pala.... (nyesal jer rasa)......

6.  setiap kali bergaduh kalah polis entry ngan budak lelaki.. mama mesti bawak kuar parang..... mak mama kata payah sangat men pun nak gaduh ..... ambik parang lg senang.. hahaha.....

7.  Masa dekat sekolah form 3.... cikgu BI mama baling buku sebab bercakap dalam kelas dari tingkat 3 sampai bawah lepas tur suruh mama pungut.... mama ambik... dan terus balik rumah.......

8.  Mama selalu follow abang mama cari ikan talapia... yang best tur ngan maie....(mazli..player hoki malaysia.. tur).. hahaha... giler la dulu men longkang ngan mama... walaupun mak mama tak bg.....ikut budak2 lelaki tangkap ikan.....


9. setiap kali matapelajaran yang mama tak suka... mama mesti keluar lalu pintu belakang..... perghhh..... pernah kantoi...... cikgu berpakat nak tangkap mama.... hahaha..... kena rotan.....


10. Mama cekap panjat pokok.. cari ikan.... eii... semua yang budak bandar tak pandai.. mama terer.....kira dulu mama la paling comot...hua hua....


11.  Bila kerja pun... mama cepat panas... ader jer yang tak kena nak respond..... dengan cara protes.... huii.... memang mama cepat panas... lagi2 bos mama dulu sll menDONKEYkan orang.......dan asyik nak KICK OUT.. jer kerja nya......


eii memang banyak lagi... kalo nak ingat......yang wat mama jadi SEPERTI SEKARANG.......PENGALAMAN TUR MENDEWASAKAN KITA..... MACAM TUR GAK MAMA.....


dan sekarang MAMA rasa MAMA lebih TENANG......dalam berhadapan dengan ujian.......


hurmmm..... tak sangka kan... kadang2 orang tgk mama pakai BAJU KURUNG..... tak percaya MAMA MEN FUTSAL..... bila kata dah kawen orang ingat anak dara...hahaha..... tur tak kira.....


tapi yang MAMA nak kongsi...... kan... pengalaman mendewasakan kita.......jadikan kita manusia yang lebih terbuka......

Dulu Mama dah banyak sangat BERCAKAP..... jadi biar lah sekarang mama MENDENGAR.......

Dulu Mama dah banyak sangat MEMINTA.....jadi biar lah sekarang mama MEMBERI......

Dulu Mama keras... sekarang biarlah LEMBUT......

Dulu Mama tak nak faham PERASAAN orang.... sekarang...... jaga hati orang lain dulu adalah KEUTAMAAN......

sekarang mama lebih suka melihat dari diLIHAT......

baru mama perasan......kena rotan... men longkang....panjat pokok.....kena denda....bergaduh.... bertekak...semua tur PENGALAMAN..... yang jadikan kita lebih baik......

jangan takut buat salah..... belajar dan betulkan......
dan kadang2 tak salah berpakaian buruk...... sbb kita tahu hati kita bersihkan.......

dah... la... tak nak bebel lagi.............sory n3 nie merapu..pasal mama...

tapi ader benda yang mama nak bgtau.... insyaallah sampai la tur....
AMIN.....

( nanti ALIFF baca mesti geleng PALA..... dan cakap MAMA...MAMA.......)

4 ulasan:

MamaZi berkata...

mama mama............. mama oh mama. mamaku. ishk ishk ishk........ wa caya lu beb.

MamaYatie berkata...

erkkk..ganas jugak eh...huhu
nnt kalo alif ganas tak aci marah dia yer...kekee

mama alif berkata...

yer la.....masa dulo2kan..... bila kenang2kan.. kelakar la pulak......

inna berkata...

WOW terbaekkk... ina pon dlu nakal gak. k.long slalu nangis kne buli ngn ina..hihi